Agder idrettskrets inviterer til 

IDRETTSLEIREN 2021
27. juni – 1. juli 2021

Påmelding

Besøk vår leirshop
Gode tilbud

Rabattkode «IDRETT»

Gå til leirshop

Paragliding

Drømt om at du kan fly?

Nå har du bokstavelig talt muligheten. Bli med på paragliding på Idrettsleiren og delta i prosjektet «Trygge Unge Piloter» som er et introduksjonskurs til paraglidersporten. Her får du prøve å kite en paraglidervinge, lære om paragliderens styringssystem og mekanismer, samt at du får prøve å fly i små skolebakker (skråninger). Du trenger ikke å kunne noen ting om paragliding og flyging i fra før. Vi bruker god tid på å forklare og instruere, og hensikten er å gi ungdom et skreddersydd oppstartstilbud, både praktisk og teoretisk. Du vil få mange praktiske erfaringer og bli godt rustet til å ta stilling til om luftsport er noe for deg. Ukas høydepunkt blir en introduksjonstur hvor du får fly med en erfaren tandempilot. Vi antar denne opplevelsen kommer til å bli magisk.

 

Dersom du finner ut at dette var virkelig morro og noe du har lyst til å starte opp med, vil vi være behjelpelig med å få deg videre til noe som heter PP2 kurs. Dette er første steg i stigen til Norges Luftsportforbund (NLF) sitt utdanningsprogram for paragliderpiloter.

Meld deg på og få tidens kick. Passer også for dem med moderat høydeskrekk (faktisk ikke tull). Høyden blir ikke et problem når du flyr. Kroppen mister referansen til bakken og opplever ikke høyden på samme måte.

Aldersgrense: fylt 15 år (øvre aldersgrense 19 år)

NB: Det er ikke førstemann til mølla på denne aktiviteten (slik som ellers). Instruktørene forbeholder seg retten til å velge ut sine deltagere via intervju. Dette av sikkerhetsmessige hensyn. Dette er en sport som krever normal fysikk og god helse. I tillegg må du ha en egnet mentalitet som hensyntar det alvoret det er å bedrive ekstremsport. Søknadene blir derfor vurdert individuelt.

I feltet «noe annet» kan du skrive kort om din motivasjon for å delta på kurset. Du vil bli kontaktet av instruktørene når søknadene gjennomgås.

 

 

Våre største sponsorer