Ofte stilte spørsmål

Vi har et fantastisk team med frivillige som jobber i forkant og under leiren med å gjøre Idrettsleiren til en god opplevelse for barna. Vi prøver så langt det lar seg gjøre å løse problemer på en god måte, men ber om forståelse for at vi ikke alltid kan imøtekomme alle ønsker. Nedenfor finner dere et utvalg av spørsmål som vi ofte får mail om. Om det du lurer på ikke står nedenfor, ta kontakt så skal vi prøve å hjelpe deg!

 

Hvordan fungerer vennekoden?
Vennekoden er en annen deltakers telefonnummer. 

VIKTIG: For at vi skal kunne klare å matche vennekodene er det veldig viktig at dere begge velger samme idrett og skriver inn hverandres vennekode(altså hverandres telefonnummer) i vennekode-feltet. 

Vi er flere enn 3 stykker som ønsker å komme på samme gruppe, hva gjør vi?
Vi kan ikke garantere at store grupper kommer sammen, men vi prøver å innfri alles ønsker. Dere kan skrive opp hverandres vennekoder (velg 1 eller 2), så forsøker vi så langt det lar seg gjøre. 

Hvordan fungerer idrettsvalg?
Du har 4 økter hver dag (2 den siste dagen). Idretten du får tildelt som hovedaktivitet (første, andre eller tredjevalg) har du minst 2 økter hver dag, de resterende øktene blir fylt med andre aktiviteter som vi har på leiren. Disse aktivitetene kalles «biaktiviteter». Du er fortsatt sammen med gruppa di. 

Vi valgte feil idrettsønske, kan dere endre det?
Vi kan endre dette frem til 1. juni, men kan ikke garantere at du kan velge fritt mellom aktiviteter. Send oss en e-post eller ring, så forsøker vi å finne en løsning 🙂

Kan vi bytte tildelt aktivitet? (Rett før leirstart)
Se svar over. Du kan endre ønske frem til 1. juni. Vi strekker oss veldig langt for at alle skal få et av sine tre idrettsønsker. Du får tildelt aktivitet i starten av juni. Etter denne er tildelt kan den ikke endres før tidligst tirsdag morgen på leiren. Ber om forståelse for dette. Det er en stor kabal å tildele idretter til så mange barn og unge. 

Kan vi bytte aktivitet? (På leiren)
Vi har som hovedregel at alle må prøve den aktiviteten de har fått tildelt. Derfor blir det ingen bytting den første dagen. Hvem vet, kanskje du finner din idrett ? 🙂

Vi skal ha campingvogn, kan vi koble til strøm?
Det er ikke mulighet for å få strøm i campingvognene.

Hvor stort telt kan vi ha?
Vi har ikke noen maksstørrelse på telt, men ber om at teltene fylles opp. Dersom du har et telt større enn 8.plasser bes om at dette skrives i påmeldingsskjema. Dere vil da få tildelt plass etter dette.

Kan man sove hjemme?
Vi ønsker at deltakerne skal sove på leirområdet da det er en del av opplevelsen, men det er selvfølgelig mulig å sove hjemme. Det er da VIKTIG at deltakeren sjekkes ut på leirkontoret sammen med en foresatt når man reiser hjem på kvelden og sjekkes inn igjen på morgenen (senest kl. 0755) på leirkontoret.

Må man være fylt 11 år for å være med? 
Så lenge du fyller 11 i løpet av året, kan du delta på idrettsleiren.

Kan gutt og jente dele telt?
De kan dele telt hvis dette er i orden for begge foreldrene.

Hvor gammel må man være for å bo i Camp Havana (ungdomscampen)?

Du må være 15 år (kan være 14 hvis du fyller 15 i løpet av året). 

Dersom en under 15 år skal sove i telt med en over 15 år, må de sove i den vanlige deltakercampen. Her gjøres ingen unntak. 

Kan man komme dagen før og sette opp telt eller campingvogn?
Campingvogner, combicamper og lignende MÅ komme dagen før. Dette av sikkerhetsmessige årsaker.
Man kan ikke komme dagen før og sette opp telt.

Under innrykket søndag fra kl14.00: Er man flere og ønsker å ha telt ved siden av hverandre MÅ dere komme samtidig. Vi fyller på med telt fra en kant. Det er dermed ikke mulig å velge seg ut teltplasser. Dette er vi helt nødt til for å få plass til alle.

Kan man komme på leir alene?
Selvfølgelig! Vi opplever hvert år at det er noen som drar alene på leiren og det går som regel veldig greit. Deltagerkontaktene våre har et ekstra øye til disse deltagerne. Ofte opplever vi at de får seg nye venner på sine aktiviteter og noen spør også om å få flytte inn i telt sammen med noen de blir venner med på leiren.

Matintoleranser og allergier, hvordan løser dere det?
Her er det viktig at dere opplyser oss i forkant ved å skrive det i påmeldingsskjemaet. Vi sørger for å ha et tilbud til de som har forskjellige allergier og intoleranser. Vi har et dyktig kjøkkenteam som er kreative og finner gode løsninger for alle våre deltagere.

Hvordan er sikkerheten på leiren?
Vi setter sikkerheten til våre deltagere høyt. Det skal være trygt å sende sine barn på Idrettsleiren. Vi har et flott sikkerhetsteam med yrkesbakgrunn fra politiet, brannvesen, paramedic og lignende som sørger for at leiren er et trygt sted å være. Vi har løpende kontakt med nødetater og de besøker området jevnlig. Leirkontoret vårt er bemannet hele døgnet og vi har nattevakter som går runder på området om natten.

Hva koster det å ha med campingvogn?
Man må betale 500 kroner for å ha med campingvogn på leiren. Dette betales når dere ankommer området, enten kontant eller vipps. Obs! Campingvogner må komme dagen før innrykk.

Hvordan fungerer bankløsningen deres?
Når man melder seg på og betaler med kort kan man velge å sette inn lommepenger. Når deltagerne kommer på leiren vil de få et bånd med en strekkode, denne koden er unik. Når deltagerne handler i kiosk kan deltageren betale ved at strekkoden på båndet scannes. På denne måten unngår vi at deltagerne mister kontanter eller bankkort på området. 

Det vil ikke være mulig å betale med bankkort på årets leir. Vi godtar vipps, kontanter og betaling med armbånd.

Jeg har ikke brukt opp alle pengene på armbåndet, hva gjør jeg?
På den siste dagen av leiren vil det være en liste man kan skrive seg på for å få tilbakeført det man har igjen (beløp under 100,- blir ikke tilbakeført, dette er av kapasitetshensyn).

Sosiale medier, hvordan forholder dere dere til det?
Vi poster bilder fra leiren underveis, sånn at dere foreldre skal få se alt det morsomme som skjer på leiren, men også sånn at barna kan se tilbake på alt det gøye som skjedde på leiren. Om man ikke ønsker å bli tatt bilde av er det viktig at man opplyser om dette i påmeldingsskjemaet.

Mobiltelefonen min er tom for strøm, hva gjør jeg?
Vi har ladestasjoner på området hvor deltagerne kan lade sin telefon, powerbank og lignende. Disse ladestasjonene er bemannet.

Er deltagerne forsikret?
Deltagerne er ikke forsikret. Idrettsleiren er ikke ansvarlig for tap eller skader som skjer på elektronisk utstyr på leiren. Vi oppfordrer alle om å kontrollere sin reiseforsikring i forkant av leiren.

Er det strøm på området?
Det er ikke strøm tilgjengelig til bruk i telt eller campingvogn. Vi har ladestasjoner og tilgang på bygg som har strøm, men som hovedregel bør man tenke seg at man skal klare seg uten strøm.

Hva er lurt å pakke?
Når det nærmer seg leir vil alle påmeldte deltagere få utdelt en pakkeliste, de av dere som er tildelt aktiviteter som trenger ekstra utstyr vil også få beskjed om det.

Hvordan ser ukeplanen ut?
Her kan dere se ukeplanen for årets leir, mindre endringer kan forekomme. Dere vil få endelig utgave i informasjonsmailen i forkant av leiren.